Ny tidtabell från 10 december

Den 10 december var det dags att byta tidtabell för våra skånska bussar och tåg. Och i år blev det nya tider i flera bemärkelser. Skåne får nu helt nya resmöjligheter, bland annat i form av det nya fyrspåret mellan Malmö och Lund och det nya dubbelspåret mellan Helsingborg och Ängelholm. Lund fick en helt ny station - Klostergården - och Burlöv C får Öresundstågstrafik. Vad gäller våra gröna stadsbussar, fick Ängelholm ett helt nytt linjenät. På denna sida kan du läsa om allt som händer den 10 december.

 • Sydvästra och mellersta Skåne

  Det nya fyrspåret mellan Malmö och Lund står klart, Burlöv C får Öresundstågstrafik och den nya stationen Klostergården öppnar. Även för buss händer en hel del.

 • Kvinna stiger på en regionbuss.

  Sydöstra Skåne

  I Sydöstra Skåne händer det en hel del i busstrafiken, inte minst för SkåneExpressen 3 och 4. Läs mer om förändringarna här.

 • Nordvästra Skåne

  Dubbelspåret mellan Helsingborg och Ängelholm står klart, och restiden kortas ner. Dessutom får Ängelholms stadsbussar ett helt nytt linjenät.

 • Nordöstra Skåne

  Det händer en hel del för bussar i Nordöstra Skåne. Bland annat får Hässleholm ett förändrat helgutbud. Här kan du läsa mer om vad som sker.

 • Ängelholms stadsbusstrafik

  Den 10 december börjar Ängelholms nya stadsbusstrafik rulla. Då får flera linjer rakare och snabbare körvägar, tätare turer och även nattrafik. Läs mer om alla nyheter här.