Jobba hos oss

Skånetrafiken ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne. Som medarbetare är du med och utvecklar en verksamhet som påverkar hundratusentals människors vardag. Var med och gör skillnad du också.

Kollektivtrafiken har en nyckelroll för att du ska kunna bo, studera eller arbeta var du vill. Vi bidrar till bättre rörlighet på arbetsmarknaden, fler jobb, ekonomisk tillväxt, ökad livskvalitet och en bättre miljö.

Alla som arbetar på Skånetrafiken, drygt 350 medarbetare, har det gemensamma uppdraget att förenkla våra resenärers vardag. Vårt mål är att fler ska välja att åka kollektivt.

Vilka är vi?

Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar med allt från verksamhetsutveckling, upphandling, trafikplanering, marknadsföring, färdtjänsthandläggning och kundtjänst.

Skånetrafiken är en del av Region Skåne, som är Skånes största arbetsgivare.

Vårt huvudkontor ligger i Hässleholm men vi har även verksamhet i Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad. Vi samarbetar med kommuner, Trafikverket, trafikföretag och många andra.

Är vi rätt arbetsplats för dig?

För att trivas hos oss gillar du att arbeta i en värderingsstyrd organisation, där den ena dagen inte är den andra lik och där du ständigt ställs inför nya utmaningar, lär nytt och utvecklas.

Utifrån våra värderingar vet vi hur vi ska hantera olika situationer. Vi ska vara välkomnade, drivande, visa omtanke och respekt.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du ges möjlighet att ta ansvar, egna initiativ och lära dig nya saker. Vi erbjuder en trygg anställning i en framtidsbransch. 

Följ oss gärna på LinkedIn för att få uppdateringar om lediga tjänster. Du hittar dem även på Region Skånes rekryteringssida.


Söker du arbete som tågvärd, lokförare eller bussförare?

Hitta information om lediga tjänster på varje trafikföretags egen hemsida. All vår buss- och tågtrafik görs på entreprenad och körs av privata buss- och tågföretag.
Jobb inom buss och tåg