Kundservice

Tjänster

Hitta svar på dina frågor

Vanliga frågor:

 • Det statliga stöd som infördes för att finansiera en sommarlovsbiljett under sommarlovet 2018 är borttaget i den budget som riksdagen har beslutat om. Skånetrafiken har ingen möjlighet att bekosta kortet själva och därför finns det ingen speciell biljett till skolungdomar i år.

  För skolungdomar som vill resa fritt under sommaren finns istället sommarbiljetten som gäller mellan 15 juni och 15 augusti och kostar 699 kronor. Med en sommarbiljett kan upp till tre personer resa tillsammans så länge högst en har fyllt 20 år.

  Läs mer på skanetrafiken.se/sommarbiljetten.

 • För iOS krävs minst 10.0 och för Android krävs minst 5.0. Varför har vi då valt dessa versioner som minimikrav? Jo, att utveckla en app som klarar äldre versioner än så skulle ha varit mer tidskrävande och kostsamt och alla funktioner som finns i vår nya app skulle inte fungera.

  Det är också viktigt att komma ihåg att det här är första versionen av en app som ska finnas i många år framöver och då kan vi inte utveckla den för versioner som är gamla redan idag. Särskilt inte när vi har en annan app som stödjer äldre versioner. Men vi förstår självklart att det är tråkigt för dig som inte kan testa vår nya app, men det är ett vägval vi har gjort för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

  Har du en äldre telefon som inte går att uppdatera till den version som krävs kan du fortsätta att resa med vår app Reseplaneraren länge till. I nuläget finns inget datum för när den ska avvecklas utan det kommer att göras först när tillräckligt många använder vår nya app.

  Appen finns inte för Windows Phone eftersom underlaget bedöms som för litet i nuläget.

 • Till en början måste du ha mobil. Men framöver kommer det nya biljettautomater och andra betallösningar kopplade till vårt nya biljettsystem. Till exempel någon form av plastkort eller möjligheten att köpa biljett hos kundcenter eller serviceombud.

  Jojo-korten och våra befintliga zoner kommer att finnas kvar parallellt med det nya under flera år och innan dessa försvinner kommer det att finnas nya former av kort tillgängliga för dig som inte vill använda en app.

  Kontakta oss

  • Välkommen till Skånetrafikens chatt

   I chatten kan du få hjälp med snabba ärenden och ställa frågor till vår kundtjänst.

   Våra öppettider är:
   Vardagar: 6.00-22.00
   Helg: 8.00-20.00

   Öppna chatten

  • Här är du välkommen att lämna synpunkter, ställa frågor och ge förslag. Alla synpunkter vi får in registreras i våra system så att vi kan bli bättre i framtiden.

    

   Vill du ha ett snabbt svar på en enkel fråga? Då är det enklast att du kontaktar oss via exempelvis vår chatt, Facebook eller telefon.

    

   Välj det ämne som din synpunkt eller fråga handlar om:

  • 0771 77 77 77

   Från utlandet:

   +46 771 77 77 77

   Våra öppettider är:

   Vardagar: 6.00-22.00
   Helg: 8.00-20.00

   Företagskundtjänst:

   0771-777575 

   Öppettider: måndag till fredag 9 till 15.

    

   Tidtabellsinformation dygnet runt:

   0771-77 77 77

    

   Kundtjänst Serviceresor:

   0771-77 44 33

   Öppettider: måndag till fredag 9 till 15.

   För frågor om färdtjänst och sjukresor.

    

   Växel: 0451-28 84 00

   Öppettider: måndag till fredag 8-12 och 13-16

  • På vår Facebook-sida kan du ställa frågor, lämna förslag och tycka till. Se om någon annan frågat samma sak. Där hittar du information om vad som är på gång, trafikinformation och tips inför din resa. Vi är online vardagar klockan 6-22 och helger klockan 8-20. Välkommen!

   Besök Skånetrafikens Facebooksida

  • Följ oss på Twitter för att få tillgång till nyheter och branschrelaterade händelser. Vi är online vardagar klockan 6-22 och helger klockan 8-20. Välkommen!

   Besök Skånetrafikens twitterflöde

  • Kundcenter, serviceombud och ombud

   Skånetrafikens biljetter går att köpa på många ställen i Skåne. Här hittar du information om vilket sortiment olika köpställen har och var de finns i Skåne. Välkommen!

   Hitta kundcenter, serviceombud och ombud på karta

  Så reser du med oss

  Ska du resa med buss eller tåg för första gången? Är du osäker på hur man reser med vår app? Här kan du läsa om hur det funkar att resa och hur du enklast köper din biljett.