Kundservice

Självservice

Hitta svar på dina frågor

Vanliga frågor:

 • Till en början måste du ha mobil. Men framöver kommer det nya biljettautomater och andra betallösningar kopplade till vårt nya biljettsystem. Till exempel någon form av plastkort eller möjligheten att köpa biljett hos kundcenter eller serviceombud.

  Jojo-korten och våra befintliga zoner kommer att finnas kvar parallellt med det nya under flera år och innan dessa försvinner kommer det att finnas nya former av kort tillgängliga för dig som inte vill använda en app.

 • Just nu kan du inte låna ut din 30-dagarsbiljett till någon annan. Däremot kan du få hjälp av kundtjänst att flytta över biljetten till en ny mobil om din nuvarande telefon skulle gå sönder.

  Senare kommer du själv att kunna flytta biljetter mellan olika enheter vid olycksfall. Under 2018 utvecklar vi Mitt konto, då kommer du att kunna låna ut dina biljetter, till exempel din 30-dagarsbiljett. Det enda som krävs är att personen som du lånar ut till också har appen. Det kommer också gå att köpa en biljett och ge bort den till någon annan via appen. Till exempel om en förälder vill köpa biljett till sitt barn.

 • För iOS krävs minst 10.0 och för Android krävs minst 5.0. Varför har vi då valt dessa versioner som minimikrav? Jo, att utveckla en app som klarar äldre versioner än så skulle ha varit mer tidskrävande och kostsamt och alla funktioner som finns i vår nya app skulle inte fungera.

  Det är också viktigt att komma ihåg att det här är första versionen av en app som ska finnas i många år framöver och då kan vi inte utveckla den för versioner som är gamla redan idag. Särskilt inte när vi har en annan app som stödjer äldre versioner. Men vi förstår självklart att det är tråkigt för dig som inte kan testa vår nya app, men det är ett vägval vi har gjort för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

  Har du en äldre telefon som inte går att uppdatera till den version som krävs kan du fortsätta att resa med vår app Reseplaneraren länge till. I nuläget finns inget datum för när den ska avvecklas utan det kommer att göras först när tillräckligt många använder vår nya app.

  Appen finns inte för Windows Phone eftersom underlaget bedöms som för litet i nuläget.

 • I nuläget finns det inga planer på det. Vi har utvecklat ett system som inte bygger på att man måste ha ett plastkort för att få rabatt.

  Den rabatt som finns i det nya biljettsystemet gäller oavsett hur man betalar sin biljett. Men vi jobbar hela tiden med att utvärdera den feedback vi får från er kunder om möjliga förbättringar.

  Kontakta oss

  Så reser du med oss

  Ska du resa med buss eller tåg för första gången? Är du osäker på hur man reser med Jojo-kort? Här har vi samlat den information du behöver innan du stiger ombord.