Skräpjägare håller bussarna rena

2023-08-30

Nu städar vi bussar i Lund och Helsingborg extra noga.

I höst kommer bussarna som trafikerar Lund C och Helsingborg C att vara extra rena. Under våren utfördes ett framgångsrikt pilottest i Lund där initiativet Skräpjägarna säkerställde extra rena och fräscha bussar. Initiativet bidrog bland annat till att bussarna var välstädade även under rusningstrafiken på eftermiddagarna.

Nu är det alltså dags att repetera insatsen i Lund samt testa det för första gången i Helsingborg.

– Vi vill att resenärerna ska uppleva en hel och fräsch buss och därför testade vi något nytt för att synliggöra och höja känslan av bussarnas invändiga skick, säger Nobinas affärsutvecklare i Lund, Jessica Ahlgren. 

Skräpjägarna utgörs av kundvärdar. Utöver att städa bussarna kommer de att finnas tillgängliga för att prata med resenärer, ta in synpunkter och berätta mer om initiativet. Initiativet Skräpjägarna pågår 28 augusti – 1 december i både Lund och Helsingborg.

På Helsingborg C kommer resenärerna att hitta Skräpjägarna måndag till torsdag klockan 13.00–17.00 samt fredagar 14.00–18.00. På Lund C kommer de att finnas på plats för att svara på resenärernas frågor vardagar klockan 14.00–18.00.