Ladda för en skönare framtid i Helsingborg

I Helsingborg finns det mycket att ladda inför. Söndag den 16 juni börjar stans första elbuss, HelsingborgsExpressen att rulla. Samtidigt förfinar vi linjenätet och uppdaterar tidtabellen. Dessutom byter vi ut alla bussar mot helt nya eller nyrenoverade.

Helgen 15-16 juni är du välkommen att ladda med oss för en skönare framtid. På lördagen står HelsingborgsExpressen uppställd på Sundstorget och du som vill är varmt välkommen att klämma och känna på den. Samtidigt anordnar Helsingborg stad en stor gatufest. På söndagen avlöser festligheterna varandra längs sträckan som HelsingborgsExpressen kör. Varför inte prova på yoga eller titta in i brandstationen? Under söndagen kan du som köper biljett i appen resa för 10 kronor per timme. Bra visst.

Den 16 juni klockan 04.45 kör HelsingborgsExpressen sin premiärtur. Bussen rullar som linje 1 mellan Dalhem och Råå och kör på speciella busskörfält och slipper därför trängas med övrig trafik. Resan med HelsingborgsExpressen är snabb, bekväm och hållbar. På HelsingborgsExpressen kliver du enkelt av och på i alla dörrar.

Samtidigt byter vi ut alla andra bussar i Helsingborg. De som inte är sprillans nya, är moderniserade och har bland annat luftkonditionering och nya säten.

Den 16 juni byter vi också tidtabell. Vi förfinar linjenätet och uppdaterar tidtabellen för att det bättre ska dig och den växande staden. Här läser du mer om hur bytet av tidtabell påverkar din resa

Instagramtävling under invigningen av HelsingborgsExpressen den 16 juni.

Det går endast att tävla den 16 juni 2019. Tävlingsbidrag ska vara taggade med #laddaHBG.

Tävlingen är öppen för personer bosatta i Sverige och för att ha möjlighet att vinna måste du ha ett öppet instagramkonto under perioden 16-17 juni 2019.

Vinnarna väljs ut av en jury på Skånetrafikens kommunikationsenhet den 17 juni 2019 och vinnaren kontaktas därefter via meddelanden i Instagram. Vinnaren publiceras på skanetrafiken.se/vinnare senast den 20 juni 2019. Juryns beslut kan inte överklagas.

Vinsten består av en 30-dagarsbiljett inom Helsingborg stadszon i Skånetrafikens app. Vinsten kan inte bytas ut mot annan biljett eller bytas till kontanter.

Anställda inom Skånetrafiken, deras närmaste familjemedlemmar, personer anställda inom trafikföretag som arbetar för Skånetrafiken, eller andra personer som är kopplade till Skånetrafikens event i Helsingborg får ej delta i tävlingen.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.