Sommarbiljett

I sommar kan du som vill resa med vår sommarbiljett. Den är giltig inom Skåne mellan 15 juni och 15 augusti 2018. Biljetten kostar 695 kronor.

Jojo Sommar har bytt namn till sommarbiljett. Du kan välja mellan att köpa biljetten i Skånetrafiken-appen eller på ett kort, precis som vanligt.

Sommarbiljetten säljs i vår app, hos våra kundcenter och återförsäljare samt här på hemsidan. Priset är 695 kronor oavsett du köper den i vår app eller på ett kort.

Här laddar du ner appen (Google Play) 

Här laddar du ner appen (App Store)

Det här gäller för sommarbiljetten

 • Sommarbiljetten gäller för fritt resande med start den 15 juni fram till och med den 15 augusti inom Skåne.
 • Biljetten gäller på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken med stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen och närtrafik som körs av taxi. Den gäller inte på Ventrafiken eller SJ-tåg. 
 • Sommarbiljetten är inte personlig utan kan lånas ut, både som kort och i appen. Kanske till en familjemedlem, vän eller släkting på besök?

Res tillsammans med en enda biljett

Sommarbiljetten gäller för upp till tre personer så länge bara en i sällskapet har fyllt 20 år och ni reser tillsammans hela vägen. Erbjudandet gäller oavsett du reser med sommarbiljetten på ett kort eller i appen. Exempel:

 • En vuxen kan resa med två barn/ungdomar. 
 • Tre ungdomar kan resa tillsammans men bara en av dem får ha fyllt 20 år. 

Kom ihåg att barn under 7 år alltid reser gratis inom Skåne och därför inte behöver en biljett. 

Nyhet! Nu kan du låna ut din biljett i appen

Nu finns funktionen låna ut i Skånetrafiken-appen. Det innebär att du kan låna ut din digitala sommarbiljett, precis som du lånar ut plastkortet.

Så här reser du

 • På bussen håller du ditt kort mot läsaren ombord tills den lyser grönt. På tåget håller du ditt kort mot tågvärdens/kontrollantens handdator.
 • Reser du med en appbiljett håller du din telefon mot den röda läsaren på bussen tills det lyser grönt. På tåget visar du upp din biljett för tågvärden/kontrollanten om hen inte har en handdator.
 • Om du reser med närtrafik, eller viss linjetrafik som körs av taxi, visar du upp ditt kort eller din appbiljett för föraren.
 • Det går inte att köpa tillägg för 1:a klass med sommarbiljetten. 
 • Mellan 17 juni och 18 augusti kan du ta med dig cykeln till halva priset. Rabatten får du om du köper din cykelbiljett i en biljettautomat. Cykeln kan du ta med dig på tåg och regionbussar i mån av plats.
 • Ska du resa vidare utanför Skåne? Då köper du en tilläggsbiljett från den sista zonen inom Skåne vid resa med buss och från sista stationen inom Skåne vid resa med tåg.

Tappa bort-garanti

 • Om du registrerar ditt kort på Mitt konto så får du vår tappa bort-garanti. Då har du möjlighet att spärra kortet om du har förlorat det, så ersätter vi dig med ett nytt.
 • Har du din biljett i appen loggar du in på Mitt konto i appen för att koppla biljetten till kontot. Om du byter mobil loggar du bara in på din nya mobil för att få tillbaka din biljett.

Nytt namn men samma innehåll

För att förbereda oss inför nästa år, då Jojo-korten byts ut mot nya former av plastkort och betalmöjligheter har vi valt att byta namn på biljetten redan nu. Vi använder samma namn oavsett du väljer att köpa biljetten på ett kort eller i vår app. Vi samlar på så sätt alla biljetter under ett och samma tak inför framtiden. Möjligheten att resa utan en mobil kommer att finnas kvar även efter 2019.

Men det enda du egentligen behöver lägga på minnet är att du reser så mycket du vill inom Skåne mellan 15 juni och 15 augusti. Precis som vanligt!

Sommarlovsbiljet till skånska skolungdomar

I år får skånska skolelever som vårterminen går ut årskurs sex till nio i grundskolan eller ett och två på gymnasiet en sommarlovsbiljett hemskickad. Läs mer om den här.