Giltighet för tågbiljetter till Danmark

Enkelbiljett

Biljetten gäller det dygn den köpts och till klockan 04.00 dygnet efter. Då går du ombord senast klockan 04.00. Biljetten gäller för enkelresa. Den kan inte användas för returresa.

Tur och retur-biljett

Biljetten är giltig i 24 timmar från biljettköpet. Biljetten gäller för att resa tur och retur till Danmark. Res antingen med tåg över Öresundsbron eller med färja mellan Helsingborg och Helsingör.

Biljett i Skånetrafikens appar

Hur länge din biljett gäller ser du tydligt i appen när du aktiverar biljetten i mobilen. En biljett för en enkelresa i Skåne gäller mellan en och tre timmar, beroende på hur lång resan är.

Biljetten till Danmark gäller det dygn den köpts och till klockan 04.00 dygnet efter.

Res med våra bussar och tåg i Sydsverige på din Öresundstågbiljett

Så länge biljetten är giltig kan du resa fritt till den destination du har köpt biljett för.
Biljetten gäller på Skånetrafikens tåg, stadsbussar och regionbussar inom giltighetstiden.
Detta gäller även Resplusbiljett för Öresundståg.

Obs! Har du köpt din biljett med Jojo-kort visar du bara upp pappersbiljetten, blippa inte kortet.

Res med Öresundstågsbiljetten inom centrala Köpenhamn

Du kan resa vidare med Öresundstågsbiljetten inom den riktning som finns på biljetten. Samma regler gäller när du köper enkel biljett i Danmark för att resa över Öresund till Sverige.
Med våra biljetter kan du resa vidare med samma biljett med lokaltrafiken, tänk på att den gäller inom de områden du köpt biljett för och inom giltighetstiden. Vilka zoner ingår i centrala Köpenhamn? Se länk nedan.

Att resa utanför centrala Köpenhamn

Om du behöver köpa ny biljett beror på vilka områden/zoner som ingår i biljetten för resan till Danmark. Se info om zoner i Danmark före Danmarksresan
Resa till Danmark