Res snabbare på Söderåsbanan

Stadspulsen har aldrig varit närmare. Den 12 december börjar Pågatågen rulla på Söderåsbanan. Det betyder att du kan resa snabbt och smidigt till Malmö från Åstorp och de nya stationerna i Billesholm, Kågeröd och Svalöv.

Söderåsbanan ger också dig som bor i Malmö fina möjligheter att njuta av
naturen. Varför inte unna dig en utflykt till Söderåsens Nationalpark? Ta pågatåget till Kågeröd så är du strax där. Smidigt att resa till både jobb, studier och nöjen, med andra ord. Naturligtvis blir det också enklare att ta tåget till Köpenhamn, eller resa vidare i Sverige.

Res snabbt, enkelt och smidigt med Pågåtågen

 • Åstorp – Malmö C 53 minuter
 • Billesholm – Malmö C 48 minuter
 • Kågeröd – Malmö C 41 minuter
 • Svalöv – Malmö C 34 minuter
 • Teckomatorp–Malmö C 29 minuter

Sök din resa i vår app. Klicka här för att ladda ner appen.

Tips! Ta bussen till tågen på Söderåsbanan

Linje 243 från Röstånga till Svalöv och sedan vidare till tåget till/från Malmö.
Linje 240 har en bra koppling till tåget i Billeberga med tåget till/från Malmö och får koppling med tåget i Svalöv till/från Åstorp.
Linje 250 till Bjuv och det går även bra att ta linjen till Billesholm för fortsatt resa till/från Malmö
Linje 514 från Ängelholm får koppling till Söderåsbanan i Åstorp till/från Malmö.

Vid stationerna och i varje ort finns också nybyggda parkeringsplatser där du kan ställa din bil– gratis. Smidigt att slippa jaga parkeringar i stan eller på andra orter. På många av dessa platser kan man också ladda elbilar. På kommunernas hemsidor kan du se var parkeringarna finns.

Tre skäl att välja Pågatågen

 1. Snabbt och smidigt.
  Snabbare än att ta bilen och lika smidigt.
 2. Låna ut biljetten.
  Med Skånetrafikens app kan du ha alla dina enkelbiljetter, 24-timmarsbiljetten eller 30-dagarsbiljetten i mobilen. Har du 30-dagarsbiljett kan du även låna ut den när du inte själv ska resa. Läs mer om att låna ut här.
 3. Bra för miljön och bra för dig. Att åka tåg är att vara snäll mot vår miljö – men också mot dig själv. Tänk bara att slippa bilköer och jakt på parkeringsplats.

söderåsbanan karta.png