Resa över länsgränsen

Självklart kan du fortsätta din resa med Skånetrafiken också utanför Skåne. Res med oss till Blekinge, Halland, Kalmar, Kronoberg samt till Mölndal och Göteborg.

  • Du kan köpa biljett till alla sökbara destinationer utanför Skåne i vår app eller våra biljettautomater, kundcenter, ombud och på regionbussar.
  • På en länsöverskridande resa får du samma rabatter som inom Skåne: bland annat tillsammans-eller barnrabatt. Rabatten på delen av resan utanför Skåne kan skilja från län till län.

Så reser du

  • När du reser inom ett grannlän, visar du upp din biljett för kontrollanten eller bussföraren. Det går i dagsläget inte att blippa våra biljetter i ett annat län.
  • Tänk på att du behöver ta med dig ett inspektionskvitto om du reser med biljetten kopplat till vårt reskort över länsgränsen. Inspektionskvitto skriver du ut i Skåne, i våra biljettautomater, hos kundcenter och ombud.
  • Om du redan har en giltig biljett för den del av resan som är inom Skåne så kan du köpa till en biljett för den del av resan som du ska göra utanför Skåne. Du köper då en biljett som gäller mellan den första stationen utanför Skåne och till den station du ska till. Ska du bara resa till den första stationen utanför Skåne köper du en biljett som gäller för den staden.