Tågstopp Ramlösa- Ängelholm 9-22 november 2020

Mellan den 9-22 november påverkas tågtrafiken av arbeten på spåren mellan Ramlösa och Ängelholm. Tågtrafiken ersätts med bussar och kan även påverka dig som normalt reser på andra sträckor på  västkustbanan.

Stoppet görs för att framtida dubbelspår ska byggas mellan Ängelholm och Maria. I samband med det bygget byter Trafikverket också ut slitna kontaktledningar mellan Ramlösa och Helsingborg C.

Läs mer om Trafikverkets arbeten här. 

Tänk på att det tar längre tid att resa och att du därför behöver påbörja din resa tidigare för att komma fram i tid. Vi behöver hjälp att undvika trängsel. Hjälp oss gärna genom att planera ditt resande eller jobba hemma om du kan. 

Sök din resa i appen eller här på hemsidan för att se vilken förbindelse som passar bäst.

Så påverkas din resa

  • Du som reser på Västkustbanan kan också påverkas av stoppet. Sök din resa i vår app eller här på hemsidan.
  • Öresundstågen mellan Malmö och Göteborg leds om via Åstorp och stannar inte i Landskrona och Helsingborg. Öresundstågen gör extra uppehåll för resande i Kävlinge och Åstorp, där du antingen kan byta till Pågatågen som kör mellan Kävlinge och Ramlösa eller till Pågatågen som kör mellan Åstorp och Ramlösa.
  • Mellan Ramlösa och Helsingborg C kan du resa med stadsbussar, regionbussar eller ersättningsbussar. Mellan Helsingborg C och Ängelholm ersätter bussar.
  • Pågatågen mellan Ramlösa och Helsingborg C är inställda. Bussar ersätter.
  • Vissa av Pågatågen mellan Kävlinge och Ramlösa är inställda. Res istället med övriga tåg.
  • PågatågenExpress mellan Malmö C och Helsingborg C är inställda. Res istället med övriga tåg.
  • Pågatågen som normalt kör mellan Helsingborg C och Förslöv är inställda. Bussar ersätter mellan Ramlösa och Förslöv via Helsingborg C, Maria, Ödåkra, Kattarp, Ängelholm och Barkåkra.
  • Pågatågen som normalt kör mellan Helsingborg C och Halmstad är inställda mellan Helsingborg C och Ängelholm. Bussar ersätter mellan Ramlösa och Ängelholm via Helsingborg C, Maria, Ödåkra och Kattarp.

Så kör ersättningsbussarna

Observera att detta gäller i rusning (kl 6-9 samt 14-18). Övriga tider går det färre bussar.

Öresundståg ersätter sin trafik med 2 direktbussar/ timme Helsingborg- Ängelholm.

Pågatågen ersätter sin trafik Helsingborg C- Maria-Ödåkra-Kattarp-Ängelholm-Barkåkra- Förslöv med 3 bussar/ timme.

Linjekarta för buss som ersätter Pågatågen

Bussar ersätter även tågtrafiken Helsingborg- Ramlösa. Dessa går var 10:e minut. Busskoordinatorer kommer finnas på plats.

Ersättningstrafiken hittar du där den ordinarie ersättningstrafiken stannar normalt. Förutom vid Helsingborg C och i Kattarp. 

I Kattarp är själva perrongen avstängd, men det går att köpa biljetter i biljettautomaterna. 

Kartor för övriga ersättningsbussar hittar du här

Sök på den ort du ska resa från.

Särskilda behov

Du som sitter i rullstol eller har andra behov av assistans kan ringa vår kundservice för hjälp att beställa specialfordon på sträckan. Upphämtning sker vid taxiangöringen/ ersättningshållplatsen på respektive ort. Kundtjänst nås på 0771-77 77 77.