Avstängning Svarte- Ystad-Simrishamn 9 september till 8 november

Mellan den 9 september till 8 november ställs all tågtrafik in på sträckan Svarte– Ystad– Simrishamn. Det görs eftersom Trafikverket gör ett stort upprustningsarbete på sträckan. Tågtrafiken ersätts med buss till och från Svarte.

Denna sida uppdateras löpande.

Mellan den 8 september till 9 november ställs all tågtrafik in på sträckan Svarte– Ystad– Simrishamn. Det görs eftersom Trafikverket genomför ett stort upprustningsarbete på sträckan. Tågtrafiken ersätts med buss till och från Svarte. 

Avstängningen påverkar dig som reser eller ska resa på sträckan eftersom alla tåg får slutstation i Svarte. Inga tåg kommer alltså att köra, varken till eller från Ystad eller Simrishamn.

All tågtrafik ersätts med bussar. Det finns tågbussar som ersätter. De går till-och från Svarte och stannar på samtliga stationer som Pågatågen normalt stannar på. Tidtabell för tågbussarna

Karta på sträckan hur tågbussarna kör hittar du här:

Observera att du ska följa skyltarna för ersättningsbussar för att komma till rätt hållplatser. Bussarna avgår alltså inte från de ordinarie busshållplatserna utan från ersättningshållplasterna.

Fler bussar

Vi kör även extra regionbusslinjer och en extra stadsbusslinje för att underlätta för dig som ska ut och resa.

Linjerna går i båda riktningarna och är ett komplement till de vanliga linjerna:

337X Svarte-Tomelilla

404X (SkåneExpressen 4X)Svarte-Ystad-Tomelilla

570X Svarte-Ystad-Simrishamn

Stadsbuss 1X Går från Hamnplan i Ystad till och från Svarte.

Dessa linjer är komplement till de ordinarie busslinjerna som kör som vanligt.

Karta över de förlängda linjerna hittar du här:

* På kartan markeras så kallade "reglerhållplatser" med fetstil. Dessa hållplatser är de där bussarna reglerar tiden och kan betyda att de står där längre än på de andra hållplasterna.  

Pendlarparkering

Då Svarte är en liten by och det är ont om parkeringsplatser rekommenderar vi inte att du kör bil dit. Därför har Ystad kommun gjort en pendlarparkering precis vid hamnplan i Ystad. Buss 1X tar dig från Svarte station till parkeringen vid hamnplan.

Busstidtabeller

Tidtabeller för bussarna hittar du under respektive linje här på hemsidan.

Tågbussarna följer tågens ordinarie avgångstider så de går till och från Svarte station i samband med att tågen ankommer till stationen.

Vad betyder det för mig som reser?

Du som reser på sträckan och ska vidare från Svarte kommer att få längre restid än normalt. Det kan betyda att du måste påbörja din resa tidigare än vad du brukar för att komma fram i rätt tid. Håll utkik i tidtabellerna hur bussarna går och när de ankommer till din närmaste hållplats.

Sök din resa i appen

Bästa sättet att söka sin resa är i vår app. Där hittar du all ersättningstrafik från och med den 18 augusti.

Kartor

Kartor över Ystad station och Svarte station samt pendlarparkeringen på hamnplan hittar du här.