Ny tidtabell i december

2018-11-11

Den 9 december började den nya tidtabellen att gälla. Här kan du läsa lite mer om utvalda ändringar i Skåne. Vill du vara helt säker på om din resa påverkas kan du söka din resa här på hemsidan eller i vår app som du laddar ner här.

En nyhet från december är att alla våra fordon i hela Skåne är fossilfria. Det är bra för vår miljö och ett hållbart resande.

Här läser du om förändringar för Pågatågen och Öresundstågen.

Malmö

Linje 2 och 3: Trots fortsatt vägarbete kan du som reser med linje 2 och 3 resa som du gjorde tidigare. Båda linjerna kommer att trafikera Västra hamnen så som de gjort fram till augusti i år.

Linje 7: Malmös första elbussar börja rulla på linje 7 från och med den 9 december. Mellan Ön och Centralen kan du då resa oftare på morgonen och eftermiddagen. I rusningstid kan du resa var femte minut in till Malmö C från ön. De nya elbussarna är tysta, bekväma och självklart miljövänliga.

Linje 34 och 32: Du som reser med linje 34 kommer får ändhållplats på Värnhem. Bussen fortsätter inte till Norra hamnen. Däremot går linje 32 hela vägen ut till Norra hamnen. Det kommer dessutom att bli fler turer och fler hållplatser för dig som reser dit.

Linje 8: 4 hållplatser har tagits bort längs linje 8. Det är hållplatserna Fågelbacken, Hallingsgatan, Bellevuegården och Mellanbäck. Hållplatserna har tidigare legat med helt ned till 200 meter mellan varje vilket är för tätt. Nu kommer bussarna snabbare fram och resenärerna besväras inte av lika många stopp och inbromsningar. Fortfarande är det aldrig mer än 600 meter mellan hållplatserna. Ändringen görs också för att förbereda inför ännu en MalmöExpress som du kan resa med på linje 8.

 

Lund

Linje 6: Reser du med linje 6 kan du ta bussen med 7,5 minuters mellanrum i stället för var tionde minut under rusningstid. Bussen går oftare eftersom vi har många resande på linjen så här dags. Du kan också använda hållplatserna Katedralskolan samt Södertull vårdcentral igen.

Linje 137: Här blir det en ny hållplats, Gammelmark, som gör det lättare för dig som reser till och från Norra Nöbbelöv. Nu slipper du att byta i Löddeköpinge eller vid Fjelierondellen och kan åka direkt till Bjärred.

Helsingborg

Regionbuss: De regionbussar som tidigare stannat på Bibliotekets hållplats på Trädgårdsgatan går nu direkt mellan Helsingborg C och S:t Nicolai. Ändringen görs för att förkorta restiden och förbättra komforten för dig som reser med regionbusstrafik. Genom att dra in hållplatser som ligger tätt skapas en snabbare och mer attraktiv resa för dig.

Linje 297: Du som reser hela vägen från Ekeby till Helsingborg och omvänt får en ny resväg mellan Bårslöv och Helsingborg. Det innebär att resan blir fyra minuter kortare men inte längre går via Ättekulla industriområde.

Linje 250/251: Du som reser med den sena avgången under helgen, klockan 01.45, får en ny resväg via Påarp och Mörarp istället för att som tidigare resa via Väla och Hyllinge. Det är inte många som vill resa till Väla och Hyllinge vid den här tidpunkten. Den nya resvägen är attraktiv för fler. Du som vill till Väla och Hyllinge kan resa med linje 520 som går på natten även framöver.

Ängelholm

Linje 1: Reser du med linje 1 kan du räkna med att få en punktligare resa framöver. Hållplats Nya Torg dras in och linjen rätas ut mellan Bruksgatan och Krukmakaregatan. Du som vanligtvis stiger på/av vid Nya Torg reser i stället från Bruksgatan som ligger 150 meter bort.

Kristianstad

Linje 3: Du som reser med linje 3 kommer att kunna resa hela vägen till ICA Maxi. Du får en ändrad körväg och reser Söderportskolan – Arenan –  Fotbollsarenan – Aqvarellen istället för Söderportskolan – Fyrverkaren – Arenan – Yllan. Två hållplatser försvinner och två hållplatser tillkommer. Linjen trafikerar inte längre Yllan, utan kör istället genom hela Arenaområdet samt ut till Ica Maxi och Räddningstjänsten (hållplats Aqvarellen).

Linje 545: Nu kan du resa till C4 Shopping varje halvtimma på helgen mellan 11 och 18 istället för en gång i timmen. Tiderna är satta för att matcha öppettiderna på C4-shopping eftersom linjen är förlängd till shoppingområdet sedan augusti i år.

Hässleholm

Linje 1: Du som reser med linje 1 kommer fortare fram. Vi har tagit bort en del hållplatser för att restiden ska bli kortare. Slingan i Ljungdala tas bort vilket betyder att det blir lite längre till hållplatsen för en del kunder.

Österlen

Linje 574/579: Du som reser med linje 574 kan resa hela vägen från Vitaby till Brösarp. Linje 579 förkortas från Brösarp till S:t Olof.  Linje 574 utökas från åtta dubbelturer per dag till nio. Linje 579 får ytterligare en tur från Tomelilla till S:t Olof. Genom denna förändring passar bussarnas avgångar tågen både i Tomelilla och Simrishamn för dig som börjar eller slutar din resa på tåget.

Ystad

Linje 337: Du som arbetar i Öja industriområde i Ystad får nu närmare till bussen, linje 337 byter körväg till och från Ystad Station och kommer att köra genom industriområdet istället för Kristianstadvägen. Nya hållplatser kommer finns på Koppargatan och Bronsgatan, samt vid Ystad Arena.