68 nya stadsbussar till Malmö!

2017-07-24

Nu byter Skånetrafiken ut en tredjedel av stadsbussarna i Malmö. Idag, den 24:e juli, kommer de 15 första börja rulla i Malmö.
- Det här är en av flera förbättringar i Malmö som ska göra det mer attraktivt att välja kollektivtrafiken, säger Björn Erlandsson, affärschef på Skånetrafiken.

Totalt är det 68 nya bussar som kommer till Malmö och ambitionen är att alla är i trafik under augusti månad. Det betyder att ungefär en tredjedel av stadens bussflotta blir helt ny. Det är ett planerat byte, som ingår i avtalet med trafikentreprenören Nobina.

De nya bussarna kommer i huvudsak att rulla på linje; 1, 2, 6, 8, 31, 32 och 33.

– Det är viktigt att kunderna kan lita på att bussen kommer och att resan är bekväm. Nya bussar kommer att göra stor skillnad, precis som framtida satsningar. Det kommer hända mycket i Malmö. Nästa år kommer de första elbussarna på linje 7 och hösten 2019 kommer nästa MalmöExpress på linje 8, säger Björn Erlandsson.

Fakta - nya bussar i Malmö
42 nya bussar av normal storlek och 26 längre bussar, ledbussar, samtliga med biogasdrift. Designmässigt skiljer de sig en del från sina föregångare och ombord kommer resenärerna att kunna använda USB-laddare och ta del av reseinformation och nyheter på informationsskärmar, infotainment.

För mer information, kontakta:

Björn Erlandsson, affärschef på Skånetrafiken,
nås genom pressansvarig, vik. Anders Stålhammar, tel 0451 – 28 85 03