Så köper du biljett i nya biljettsystemet

2019-09-12

Den 14 december säger vi hejdå till Jojo-kortet och vår gamla app Reseplaneraren. Efter det behöver du aldrig leta bästa pris på resan. Oavsett hur du väljer att betala kostar resan lika mycket.

Fortsatt enklast att resa med app

Skånetrafikens app är den första delen av vårt nya biljettsystem. Den känner du säkert till. Fler än hälften av våra resenärer använder appen för att resa inom Skåne och till Danmark. 
Appen är fortsättningsvis det enklaste sättet för dig att resa med oss. 

Läs allt om appen här.

Om du inte vill ha biljetten i appen

Men givetvis går det bra att resa också om du inte vill, eller kan, ha vår app. 
För dig som reser ibland är det enklast att köpa en pappersbiljett i våra nya biljettautomater och på våra regionbussar. Det går också bra att köpa biljett hos våra kundcenter och ombud. För dig som pendlar och inte vill ha 30-dagarsbiljetten i appen har vi snart ett nytt kort du kan koppla din biljett till.

Läs mer om resor utan app här

Senior- och serviceresor

Du som redan idag har ett särskilt Jojo-kort såsom ett serviceresekort eller seniorkort behöver inte göra någonting. Du får ett nytt kort hemskickat. 

Läs mer om biljetterna här

Skola

Du som reser med skolbiljett ansöker om skolskjuts hos din hemkommun. Skolbiljetten finns för både grundskole- och gymnasieelever och gäller för ett helt läsår. Läs mer här.

Vi svarar på dina frågor

Vi är glada över att så många uppskattar vårt arbete med att skapa enklare tjänster. Samtidigt förstår vi att förändringar kan kännas förvirrande. Därför har vi samlat all fakta om vårt nya biljettsystem här. 

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren.

Har du fler frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst och våra kundcenter.

Här har vi samlat informationen om Jojo-kortet.