Hej då Jojo! Hej framtid!

2019-08-08

Vi är i full gång med att skapa världens bästa kollektivtrafik i Skåne. Resan mot ett nytt biljettsystem började våren 2017. Då introducerade vi vår nya app.

Mer än hälften av våra resenärer använder idag appen för att resa inom Skåne och till Danmark. Nu vill vi gärna att ännu fler upptäcker fördelarna med appen. Helt enkelt för att den är så bra!

Under hösten gör vi det ännu enklare att resa hållbart och bekvämt med oss.  För dig som redan reser med nya appen blir det ingen skillnad. Du kan fortsätta som vanligt. För dig som ännu inte laddat ner appen väntar en del nytt, men vill du inte resa med mobilen finns det andra alternativ.

Hejdå Jojo 

Den 14 december säger vi hejdå till Jojo-kortet och vår gamla app Reseplaneraren. Efter det behöver du aldrig tänka på hur du ska få bäst pris. Oavsett hur du väljer att betala – i appen, med betalkort eller med andra sätt – kostar det lika mycket. Det är en av poängerna med vårt nya biljettsystem. Här har vi samlat all fakta!

Hittills har du, som haft Jojo-kort, fyllt på din reskassa och sedan rest upp pengarna. Men vi tycker inte att du ska pengar stående på ett kort hos oss. I stället dras betalning när du köper din biljett – oavsett om det är en enkelresa i stan eller en längre dagstur till Danmark. Senare i höst kan du blippa ditt betalkort direkt på kortläsaren när du reser med stadsbussen.

Om du har kvar reskassa på ditt Jojo-kort sparas allt såklart, inga pengar försvinner när kortet slutar gälla. På vår hemsida kommer du att kunna enkelt flytta din reskassa till en värdekod som du sedan kan fortsätta att resa med. Men det är ingen brådska. Du kan flytta reskassa i många år framåt.

Fråga oss!

Vi är glada över att så många uppskattar vårt arbete med att skapa enklare tjänster. Samtidigt förstår vi att förändringar kan kännas förvirrande. Därför har vi samlat ännu mer fakta här. Allt för att du ska få den information du vill ha så enkelt som möjligt.

Har du ytterligare frågor och funderingar är du välkommen att kontakta vår kundtjänst och våra kundcenter.

Välkommen ombord, nu fortsätter resan framåt!