Dags för sommartidtabell 17 juni

2018-06-11

I samband med sommaren ändras våra resvanor. Färre reser till jobbet och fler reser till landet, stranden, stugan och minigolfbanan. Nedan kan du läsa om några av de ändringar som sker i kollektivtrafiken i sommar. Vår sommartidtabell gäller från den 17 juni till och med den 18 augusti.

Vill du vara säker på precis hur din resa påverkas ska du söka din resa både här på hemsidan och i vår app.
Glöm inte att du med sommarbiljetten får obegränsat resande mellan 15 juni och 15 augusti i hela Skåne. Läs mer om det här.

Tåg:

På sommaren ökar resandet med tåg till Trelleborg, Ystad och Österlen. Därför kör Skånetrafiken med fler tågsätt på dessa sträckor. Mellan Malmö och Ystad kör vi redan med längre tåg på flera av helgernas ordinarie avgångar. Från och med vecka 27 kommer även de flesta avgångar på vardagarna att få två tågsätt. De förlängda tågen kör efter kl 9.00 och framåt.

Också på sträckan mellan Helsingborg–Trelleborg förlängs många tåg på avgångar efter kl 9.00 på vardagar.

Buss:

Helsingborg:

Linje 1: Här får du som reser lättare att komma hela vägen till Råå. Perfekt för dig som vill till stranden och mycket lättare för dig som ska byta mellan linje 1 och 2 på Råå.

Linje 7: Du som jobbar på helgen kan nu ta bussen också på lördagar och söndagar till Långeberga.

Kristianstad:

Linje 1: Här är det färre som tar bussen på sommaren eftersom de inte ska till skolor och arbetsplatser. I rusningstiden blir det därför 10-minuters avgångar istället för att du kan resa var 5 minut.

Lund:

Linje 2 och 4: Här kan du åka till hållplatserna Åke Hans, Lundagård, Domkyrkan och Stadsbiblioteket igen. Linje 2 och 4 trafikerar precis som tidigare Bredgatan mellan Botulfsplatsen och Universitetssjukhuset. Det blir också möjligt att åter resa från Botulfsplatsen direkt till Gunnesbo och Värpinge by.

Linje 1 och 6: Lunds Kommun bygger om på Stora Södergatan inför Nordsydliga cykelstråket. Det betyder att du inte kan resa till hållplats Södertull Vårdcentral och Katedralskolan. Linje 6 kommer att tillfälligt trafikera hållplats Södertull under hela arbetet. Hållplatserna Södertull Vårdcentral och Katedralskolan kommer att vara avstängda fram till tidtabellsskiftet den 9 december 2018.

Malmö:

Linje 3: För dig som kommer med Öresundståget från Danmark efter kl 22 blir det kortare väntetid på centralen om du vill byta till Linje 3 mot Värnhem.

Linje 7: Kör vi med förstärkning i morgonrusningen fram till midsommar.

Linje 33: Här kommer det en ny hållplats för dig som reser med linje 33. Den heter Djupadalsstigen och ligger mellan hållplats Kalkbrottet och Elinelund på Annetorpsvägen. Den ligger i anslutning till gång- och cykelvägen och blir närmsta hållplatsen för dig som ska till och från nybyggda Elinegård.

Ängelholm:

Linje 4: Med linje 4 reser du via Råbacka Camping vilket gör linjens sträcka längre men innebär att det är lättare att ta sig till och från campingplatsen och badet.