Ny busslinje i Malmö - linje 99 Sjukhusbussen

2017-03-30

Den 3 april får Malmö en ny busslinje. Då startar Sjukhusbussen som kommer att köra en ringlinje på sjukhusområdet i Malmö för att underlätta för alla besökare under om- och nybyggnationen på sjukhusområdet i Malmö.

Linje 99 Sjukhusbussen går vardagar mellan kl 07.00-17.00. Bussen avgår var tionde minut och stannar på sex hållplatser på sjukhusområdet. Projektet är ett försök på åtta månader och ett samarbete mellan Region Skåne och Skånetrafiken. Det innebär bland annat att bussen inne på området kommer att vara kostnadsfri för alla som vill åka och att hållplatserna kommer att hålla lite enklare standard än normalt. Alla avgångar är sökbara på Skånetrafikens hemsida och appar.

- Alla är välkomna att testa Sjukhusbussen och det känns roligt att få medverka till att göra sjukhusområdet mer lättillgängligt under byggperioden. Sjukhusbussen kompletterar även den övriga kollektivtrafiken med stora stationer som Triangeln och Södervärn i direkt anslutning, säger Anastasia Permiakova, trafikutvecklare för Malmö på Skånetrafiken.

Läs mer på http://www.skanetrafiken.se/sjukhusbussen där du också finner karta med hållplatser.