Goda nyheter för våra Öresundsresenärer

2017-07-04

Från början av september kör Skånetrafiken och DSB fler Öresundståg mellan Malmö C och Köpenhamn H. Samtidigt kortas restiden från Danmark till Sverige när uppehållen på CPH Airport, Hyllie station och framförallt Malmö C blir kortare.

Från den 4 september kommer Skånetrafiken och DSB att köra fler tågavgångar över Öresundsbron. Det betyder fler tåg i rusningstid. Det handlar om fyra extra tåg från Malmö C till Köpenhamn H på morgonen och tre extra tåg från Köpenhamn på eftermiddagen.

Kortare restid

Även restiden från Köpenhamn H till Malmö C kortas. Det blir möjligt då uppehållen på CPH Airport och Hyllie station kortas. För resa vidare norrut kortas restiden ytterligare då även det längre uppehållet på Malmö C kortas. Det blir nästintill samma restid som innan gränskontrollerna infördes i november 2015.

Gräns- och id-kontrollerna har krävt längre uppehåll på CPH Airport och Hyllie station. För att kunna samordna tågen med Skånes övriga tågtrafik, har uppehållet på Hyllie orsakat ett 15-minuters uppehåll på Malmö C. Men genom att uppehållstiden på CPH Airport och Hyllie nu kan kortas, kan även det längre uppehållet på Malmö C kortas utan att Skånes övriga tågtrafik påverkas.