Färre avgångar till och från Danmark

2020-03-24

Det är viktigt att du som ska resa till och från Danmark har koll på vad som gäller. Vi på Skånetrafiken gör allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt. Aktuell trafikinformation hittar du både när du söker din resa här och i appen. 

Den danska regeringens beslut att delvis stänga gränserna tvingar oss att kraftigt reducera trafiken över Öresundsbron. Från den 30 mars kör vi två tåg i timmen mellan Malmö och Köpenhamn under rusningstid på vardagar. På helger och övrig tid på dagen är det fortsatt ett tåg i timmen.

För mer detalerad information hänvisar vi till: rejseplanen.

För att se när ditt tåg avgår och få aktuell trafikinformation söker du din resa här eller i appen.

Bra att veta om resan

Tåget kör vidare från Copenhagen Airport mot Köpenhamn efter att passagerare genomgått gränskontroll på plattformen.

För att resa vidare från Malmö norrut om du börjat din resa i Danmark, på Hyllie eller Triangeln behöver du byta tåg på Malmö C.

Det här gäller för att resa in i Danmark

Beslutet innebär också att bara du som till exempel kan bevisa att du är dansk medborgare, bor eller arbetar i Danmark får tillåtelse att resa in i landet. För att veta vad som gäller, ber vi dig läsa här.

Återlösen av 30-dagarsbiljetter

Har du köpt och aktiverat en periodbiljett till Danmark kan den återbetalas för de resterande dagarna. Detta gör du genom att kontakta vår kundtjänst eller besöka våra kundcenter.