Allt fler tar bussen till Lund

2019-04-17

Antalet bussresande till och från Lund stiger stadigt. Jämför man årets första tre månader med samma period förra året så har antalet resenärer från Malmö till Lund stigit med 9,8 procent. Resenärer som kommer in mot Lund från öster har stigit med 12,5 procent och resande från väster med 11, 9 procent.

Det ökade antalet resenärer orsakas dels av en ökad tillflyttning i dessa områden och dels av att fler och fler får upp ögonen för att kollektivtrafiken är ett bra alternativ till bilen när man ska till och från Lund.

-         Vi är jätteglada att konstatera att fler och fler väljer att resa kollektivt. Det är så många som föredrar att ta bussen att vi på vissa avgångar kör helt fulla bussar. Självklart är det trevligast för alla att få en sittplats men i nuläget hinner vi nästan inte med efterfrågan, säger Mikael Rosengren Affärschef Buss, Skånetrafiken.

Skånetrafiken utvärderar kapacitetssituationen för att se över hur man kan sätta in förstärkningar eller utveckla trafiken för att skapa plats för de många nya resenärerna. Och allt tyder på att den positiva utvecklingen fortsätter.

- 2018 var ett rekordår för Skånetrafiken på många plan med knappt 167 miljoner resor totalt sett och jag är mycket glad att första kvartalet 2019 har fått en bra start i resandeutvecklingen med en sammanlagd ökning på 4,3 procent sett över hela Skåne, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

För mer information kontakta Skånetrafikens presstelefon på 0451-28 85 03