HelsingborgsExpressen

Just nu är det mycket vägbyggen i Helsingborg. Det medför tyvärr en del förseningar. Var därför ute i god tid om det är möjligt. Tack för ert tålamod. Helsingborgs stad bygger om gator och hållplatser.

Skånetrafiken och Helsingborgs stad förbereder för snabba, bekväma och hållbara resor med HelsingborgsExpressen. Här får du veta hur din resa påverkas när Helsingborgs stad bygger om gator och hållplatser.

Fritt fram på Helsingborg C

Nu är ombyggnationen utanför Helsingborg C färdig och vi kan vi fokusera på det vi gör bäst, nämligen att ta dig enkelt till jobb, skola, service, nöjen, fritid, släkt och vänner. Du som reste med oss innan men har gjort ett uppehåll, välkommen tillbaka. Och du som inte reste med oss tidigare, välkommen ombord.

I maj 2018 avslutades asfalteringen framför stationen och det går lätt att byta mellan bussar och tåg precis som innan. På gatan utanför visar tydligt rödmarkerad asfalt vilket som är busskörfält och därmed var HelsingborgsExpressen kommer att glida fram om lite drygt ett år. De tillfälliga hållplatserna vid Stadsparken och Trädgårdsgatan har tagits bort och de nuvarande lägena N och O är helt färdigställda och det blir här bussarna stannar fram över.

Dalhem

Den 9 oktober startar förberedelserna för HelsingborgsExpressen på Dalhem. Helsingborgs Stad bygger bland annat nya hållplatser, laddstationer för bussarna och en ny utsmyckad cirkulationsplats.

Från den 9 oktober påverkas du som reser med busslinjerna 1, 7 och 91 av arbetet:

Linje 1: Du som reser till och från hållplats Annerovägen och Dalhem C hänvisas till tillfällig hållplats cirka 100 meter sydost på Dalhemsvägen.

Linje 7 och 91: Du som reser till och från hållplats Dalhem C ska resa från hållplats Annerovägen. Reser du till och från hållplats Dalhem ska du använda hållplats Vasatorps Trädgård.

Se hur din resa påverkas i vår app eller på Skånetrafiken.se

Omläggning av linje 2

Just nu förbereder Helsingborgs Stad delar av Planteringsvägen inför HelsingborgsExpressen. Du som reser med linje 2 påverkas av arbetet från den 1 oktober. Norrut kör bussen som vanligt men för dig som ska söderut blir resvägen annorlunda. Hållplatsen Öresundsgatan flyttas en bit norrut, in på Sydhamnsgatan. Sedan reser du via Sydhamnsgatan, Industrigatan och Strandbadsvägen direkt till nästa hållplats, Hästhagsvägen. Se hur din resa påverkas i vår app eller på Skånetrafiken.se

Hållplats Sundstorget ersätter hållpats Rådhuset och Konserthuset

Arbetet längs Drottninggatan och Järnvägsgatan fortsätter för att göra plats för den kommande HelsingborgsExpressen. Den 13 augusti stängdes hållplats Koserthuset. Dessa båda ersätts av den nya hållplatsen Sundstorget. Den öppnade måndagen den 13 augusti och är en helt nybyggd hållplats handikappanpassad och anpassad för HelsingborgsExpressens längd och möjligheten att stiga på bussen på flera ställen. Välkommen till Sundstorget.

Om HelsingborgsExpressen

Helsingborg växer och vi vill välkomna fler att resa kollektivt och hållbart. Skånetrafiken och Helsingborgs stad förbereder för spårvägsliknande resor – med start sommaren 2019 kan du resa snabbt, bekvämt och hållbart med HelsingborgsExpressen på linje 1. Helsingborgs stad bygger busskörfält och gör plats för nya hållplatser med extra långa väderskydd. Skånetrafiken förbereder för en bekvämare resa med nya bussar och tydlig reseinformation.

Läs mer om Helsingborgs stads arbete med att bygga om gator och hållplatser.