HelsingborgsExpressen

Skånetrafiken och Helsingborgs stad förbereder för snabba, bekväma och hållbara resor med HelsingborgsExpressen. Här får du veta hur din resa påverkas när Helsingborgs stad bygger om gator och hållplatser.

Fritt fram på Helsingborg C

Nu är ombyggnationen utanför Helsingborg C färdig och vi kan vi fokusera på det vi gör bäst, nämligen att ta dig enkelt till jobb, skola, service, nöjen, fritid, släkt och vänner. Du som reste med oss innan men har gjort ett uppehåll, välkommen tillbaka. Och du som inte reste med oss tidigare, välkommen ombord.

Den 24 maj 2018 avslutades asfalteringen framför stationen och det går lätt att byta mellan bussar och tåg precis som innan. På gatan utanför visar tydligt rödmarkerad asfalt vilket som är busskörfält och därmed var HelsingborgsExpressen kommer att glida fram om lite drygt ett år. De tillfälliga hållplatserna vid Stadsparken och Trädgårdsgatan har tagits bort och de nuvarande lägena N och O är helt färdigställda och det blir här bussarna stannar fram över.

Hållplatsen Kopparmölleplatsen stängs

På grund av vägarbetet stängs Kopparmölleplatsens hållplatsläge C och D i Hälsobacken. Du som reser med linje 3 kan använda den tillfälliga hållplatsen på Kopparmöllegatan/ Pålsjögatan. Du som reser med linje 7 eller 10 kan ta till exempel linje 3 för byte på hållplats Sundstorget

Reser du med Linje 1, 2 och 22 mot centrum finns en till tillfällig hållplats öster om Kvarnholmsgatan. Reser du från centrum finns det en tillfällig hållplats öster om Kopparmöllegatan.

 

Hållplats Sundstorget ersätter hållpats Rådhuset och Konserthuset

Arbetet längs Drottninggatan och Järnvägsgatan fortsätter för att göra plats för den kommande HelsingborgsExpressen. Måndagen den 26 mars 2018 stängdes hållplatsen Rådhuset.  Måndag den 13 augusti stängs hållplats Koserthuset. Dessa båda ersätts av den nya hållplatsen Sundstorget. Den öppnar måndagen den 13 augusti och är en helt nybyggd hållplats handikappanpassad och anpassad för HelsingborgsExpressens längd och möjligheten att stiga på bussen på flera ställen. Välkommen till Sundstorget

Om HelsingborgsExpressen

Helsingborg växer och vi vill välkomna fler att resa kollektivt och hållbart. Skånetrafiken och Helsingborgs stad förbereder för spårvägsliknande resor – med start sommaren 2019 kan du resa snabbt, bekvämt och hållbart med HelsingborgsExpressen på linje 1. Helsingborgs stad bygger busskörfält och gör plats för nya hållplatser med extra långa väderskydd. Skånetrafiken förbereder för en bekvämare resa med nya bussar och tydlig reseinformation.

Läs mer om Helsingborgs stads arbete med att bygga om gator och hållplatser.