HelsingborgsExpressen

Skånetrafiken och Helsingborgs stad förbereder för snabba, bekväma och hållbara resor med HelsingborgsExpressen. Här får du veta hur din resa påverkas när Helsingborgs stad bygger om gator och hållplatser.

Nu kommer arbetet till Drottninghög. Helsingborgs stad stänger av en del av Vasatorpgsgatan för att anpassa den till nya och längre bussar (HelsingborgsExpressen). 

Vasatorpsvägen kommer att vara avstängd från den 19 februari kl. 07.00 till den 30 juni kl.17.00.

Under arbetet får du som reser med linje 26 och linje 27 till och från Drottninghög en lite annorlunda resväg:

Hållplatsen Minörgatan på Vasatorpsvägen är avstängd under vägarbetet. Närmaste hållplats för resa mot centrum och för resa mot Tostarp och Väla By hittar du en liten bit bort på bussgatan, markerat på kartan. Bussarna på linje 26 och 27 kör en annan väg under vägarbetet, längs Larmvägen, bussgatan och Minörgatan. Resan kan komma att ta 2-3 minuter längre tid än den brukar.

Kartan nedan visar tillfällig resväg med linje 26 och linje 27. För att få upp kartan i större format, klickar du på den.

 Karta som vusar tillfällig resväg under vägarbete på VasatorpsvägenOm HelsingborgsExpressen

Helsingborg växer och vi vill välkomna fler att resa kollektivt och hållbart. Skånetrafiken och Helsingborgs stad förbereder för spårvägsliknande resor – med start sommaren 2019 kan du resa snabbt, bekvämt och hållbart med HelsingborgsExpressen på linje 1. Helsingborgs stad bygger busskörfält och gör plats för nya hållplatser med extra långa väderskydd. Skånetrafiken förbereder för en bekvämare resa med nya bussar och tydlig reseinformation.

Läs mer om Helsingborgs stads arbete med att bygga om gator och hållplatser.