Vi utvecklar Hässleholms busstrafik buss

I samband med att vi byter tidtabell den 15 december passar vi på att lägga om linjenätet i Hässleholm. Vissa bussar kommer få förändrade körvägar.

Vi vill att så många som möjligt ska ha glädje av kollektivtrafiken i Hässleholm. I samband med tidtabellsskiftet den 15 december passar vi därför på att utveckla linjenätet. Från och med då reser du annorlunda med några av våra busslinjer. Vissa hållplatser kommer att flyttas medan andra kommer att tillkomma.

Grön buss byts mot gul
Den största förändringen är att linje 3 ersätts med linje 542 eller 536 på många hållplatser. Grön buss byts alltså till gul. För dig som bor i Stoby blir det en klar förbättring med fler avgångar till och från Hässleholm. Du kommer också kunna resa senare på kvällen än vad du kan idag.

Res med linje 2 till sjukhuset
Dessutom sätter vi in fler avgångar till Läreda industriområde. Ett lyft för dig som vill resa kollektivt till och från jobbet! Det innebär att linje 3 inte längre kommer gå till sjukhuset. Istället är det linje 2 som du reser med till sjukhuset.

Så här kör linje 3 från och med den 15 december.

Specifik information om förändringarna i Stoby
På vardagar går sista bussen från Hässleholm till Stoby så sent som klockan 23.41. På fredagar går den sista bussen klockan 00.41, till skillnad från klockan 20.17 som den tidigare gjort. Från Stoby till Hässleholm kan du resa ända fram till klockan 23.05. Första bussen från Stoby till Hässleholm går redan klockan 06.05. På lördagar kommer bussen till dig i Stoby mellan klockan 08.05 och 0.41, vilket är bättre än tidigare. På söndagar kommer bussen till Stoby mellan klockan 09.05 och 21.41, vilket också är bättre än tidigare.

Tidtabell för linje 542 hittar du här

Tidtabell för linje 536 hittar du här

Sök din resa för att se hur förändringarna