Vi tar över färdtjänsten i Kävlinge kommun

Från och med den 1 april 2022 tar vi över ansvaret för färdtjänsten i Kävlinge kommun. Förhoppningen är att övergången ska gå smidigt och att kundernas upplevelse av resan ska bli minst lika bra eller bättre.

De flesta som reser med färdtjänst reser inte bara inom den egna kommunen. Ju fler kommuner som har färdtjänst via region Skåne, desto större blir rättssäkerheten och likabehandlingsprincipen. Vi är glada över förtroendet att få ta över färdtjänsten i Kävlinge kommun. Det är en naturlig del att utöka uppdraget när vi har kapaciteten och även samarbetar med flertalet kommuner i Skåne. Det blir ett bra flöde på fordonen vilket leder till en bättre samordning, hållbarhet och mindre sårbarhet, säger Titti Unosdotter, affärsområdeschef Serviceresor på Skånetrafiken.

För färdtjänstresenären innebär det nya avtalet bland annat

  • Längre resor än vad Kävlinges färdtjänst erbjuder idag.
  • Fria resor i kollektivtrafiken, dygnet runt i hela Skåne.

Nya digitala tjänster utvecklas kontinuerligt i verksamheten. Till exempel kan du boka, avboka och se sina villkor i Serviceresors app eller på webben. Det går också att boka sin resa via telefon och mejl dygnet runt. 

Vårt fokus ligger på utveckling, teknik och kvalité för att möta marknaden och resenärernas behov. Resenären ska uppleva enkelhet och trygghet i våra tjänster, säger Catharina Molin, affärschef Serviceresor på Skånetrafiken.

Läs pressmeddelandet i sin helhet här. Till pressmeddelandet "Vi tar över färdtjänsten i Kävlinge kommun".