Tack till dig som har hjälpt oss under pandemin

Nu kan du resa som vanligt med bussar och tåg igen.

Efter nästan två år av pandemi blev det äntligen fritt fram att resa som vanligt med bussar och tåg igen den 9 februari när restriktionerna kopplade till Covid-19 togs bort.

Nu behöver du till exempel inte ha munskydd när det är många som reser, undvika rusningstid eller gå på i de bakre dörrarna på bussen.

Tack till dig

Skånetrafiken har under hela pandemin arbetat för att det ska vara säkert att resa för er som behöver. Ofta har det krävts snabba åtgärder och ibland har det gjort det lite svårare att resa med oss.

Vi vill därför tacka dig och alla andra som har hjälpt oss under pandemin. Tack för att du har rest bara om du behövt, hållit avstånd, rest andra tider, visat förståelse när vi stängt framdörrarna och på andra sätt anpassat ditt resande.

Tänk på det här när du ska resa

Även om restriktionerna är borta är det viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens råd. Till exempel innebär det att stanna hemma om du är sjuk. På sätt visar du omtanke mot både dina medresenärer och vår personal.

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten

Flera nya biljetter

Under pandemin har vi infört flera nya biljetter som kanske kan passa dig nu när allt blir som vanligt igen.

Flex 10/30: Passar dig som pendlar nån dag i veckan. Med den får du tio stycken 24-timmarsbiljetter att använda inom 30 dagar till ett förmånligt pris.

10 enkla: Passar dig som reser då och då. Där får du tio stycken enkelbiljetter att använda inom 90 dagar. Priset är rabatterat med fem procent.

Här hittar du all information om våra biljetter

Nu reser vi vidare tillsammans!