Planera din resa med vår prognostjänst

Med Skånetrafikens app kan du se prognoser på hur många som brukar resa. På så sätt kan du lättare planera din resa.

Du hittar prognoserna när du söker din resa och kan då se hur många som brukar resa på just de avgångarna.
För att använda tjänsten krävs version 1.37.0 av Skånetrafikens app för Android eller Iphone.
Tjänsten är under utveckling och förbättras efter hand.

Så här fungerar det

Prognoserna som vi visar baseras på sökta resor, köpta appbiljetter och blippade biljetter de senaste månaderna. För Öresundståg baseras prognoserna på att personalen ombord löpande räknar hur många som reser.
Prognosen du får visar det maximala antalet resenärer på sträckan du har sökt. På delar av sträckan kan det därför vara färre som reser. Gemensamt för våra prognoser är att de gäller för resor inom Skåne. 
Eftersom det är prognoser för hur många som brukar resa kan det även vissa turer vara betydligt fler som reser. Till exempel om ett stort sällskap bestämmer sig för att ta en buss där det vanligtvis är få som reser.
För Pågatågen, Öresundståg och regionbussar visas antalet upptagna sittplatser. Stadsbussar och spårvagnar är däremot anpassade för att en del resenärer ska stå upp. Här visas istället hur stor andel av utrymmet som är upptaget. Procenten är avrundade och visar påbörjade tiotal. 

Vilka prognoser kan vi visa

I dagsläget visar vi prognoser för stadsbussar, regionbussar, Pågatågen och sedan april även för Öresundståg. Tjänsten kan inte visa prognoser för närtrafik, anropsstyrd trafik, ersättningstrafik eller färjor då vi saknar rätt statistik för dessa. 

Läs mer 

Här kan du läsa mer och ladda ner Skånetrafikens app, 

Vill du se hur många som reser just nu finns vår livekarta här