Ny tidtabell 19 augusti

2018-08-03

I höst kan vi presentera förstärkningar på en rad olika linjer i Skåne. Många kan se fram emot fler bussar och tätare avgångar. Vi hoppas att detta ska bidra till kortare väntetider och bättre plats ombord. Trevlig resa.

Förstärkningarna gäller framför allt dig som reser med regionbusslinjerna 100, 171, 130, 131, 146, 301 och 545 och dig som reser med stadstrafiken i Helsingborg med linje 4 och linje 6, i Malmö med linje 1 och 32 och i Lund med linje 4. På alla dessa linjer har vi antingen satt in fler avgångar, längre bussar med fler sittplatser, eller förstärkningsbussar så att det på vissa avgångar går två bussar samtidigt.

Vi hoppas att detta bidrar till kortare väntetider, mindre trängsel och högre punktlighet för dig som reser med Skånetrafiken. Välkommen ombord!

 Nedan kan du läsa lite mer om höstens ändringar.

Vill du vara säker på precis hur din resa påverkas kan du söka din resa både här på hemsidan och i vår app. Du vet väll att du kan köpa månadskortet i appen? Läs mer om detta här.

Regionbussar

Du som reser mellan Malmö och Lund får fler avgångar att välja mellan och mer plats på bussen. Det gäller både linje 130, 131 och 171.

Vi har också satt in förstärkningar på linje 146 vilket gör resan smidigare för dig som reser mellan Trelleborg och Malmö.

Linje 100 har blivit förstärkt för att det ska bli mer plats på bussen – särskilt i de perioder då det är flest som vill resa.

Linje 222 stannar inte vid Laröd Östra, Berga Brohult och Berga trafikplats utan kör direkt mellan Lerberget och Helsingborg. Det betyder en snabbare resa in till Helsingborg från Höganäs och Lerberget. Det kommer fortfarande finnas tät trafik mellan Laröd Ö/Berga och Helsingborg/Höganäs med linje 220 som inte ändras.

Linje 545 kör nu hela vägen ut till det nya shoppingcentret C4 som ska öppna i oktober. Linjen har lagts om och nya hållplatser tillkommit.

Malmö

Linje 1, 6, 7, 8 och 32: De här linjerna förstärks på olika sätt. Med ledbussar, fler avgångar och extra bussar. Förhoppningsvis bidrar detta till mindre trängsel, kortare väntetid och bussar som håller tidtabellen.

Linje 2 och 3: I Västra Hamnen pågår mycket byggnation i Malmö Stads regi. Stadsbusstrafiken i området kommer att påverkas under byggtiden, med start den 19 augusti. Du som är van att resa med linje 3 till Västra Hamnen måste byta till linje 2 eller 5 på Anna Lindhs plats. Linje 3 kommer att gå längs Citadellsvägen mot Centralen och inte till Västra Hamnen. Linjerna 2 och 5 behåller sina respektive ändhållplatser, men körvägen kommer att förändras och hållplatslägen kan behöva flyttas. Hållplatsen Kockum fritid kommer att vara stängd under byggtiden. Här hänvisar vi till hållplatsen Propellergatan om du vill resa med linje 2 och till hållplatsen Tekniska museet för resor med linje 3. Vi sätter in en extra buss på linje två som ska bidra till att kunna hålla tidtabellen.

Helsingborg

Linje 2 och 6 kör båda med fler turer på morgonen. Då blir det kortare väntetid och mindre trängsel. Hållplats Gullandersgatan försvinner på linje 6. Men det är under 200 meter till närmsta alternativa hållplats i båda riktningar. Att hållplatsen tas bort betyder att resan blir kortare tidsmässigt. Detta gör det i sin tur möjligt att sätta in fler turer på morgonen.

Linje 4. Fler turer på eftermiddagen bidrar till minskad trängsel.

Linje 7: Du kan fortsatt resa till Långeberga även på helger.

Lund

Här utökar vi trafiken på linje 4. Det blir tätare avgångar både lördagar och söndagar för att matcha det stora resandet som finns på linjen. Lördagar kan du resa var 10 minut istället för avr 15 och söndagar var 15 i stället för var 20.

Hållplats Smörlyckan kommer inte att trafikeras av linje 2 och 4 i södergående riktning. Vi hänvisar till Universitetssjukhuset för dig som reser med linje 2 eller 4.

Hässleholm

Det är många resande på Ljungdala-delen på linje 1 så här utökar vi trafiken. Sträckan Ljungdala - Centralen får 15-minuterstrafik under rusning, vilket medför att sträckan Garnisonen - Centralen får 30-minuterstrafik under hela dagen. Från Garnisonen till centralen blir det lätt att komma i håg att bussen går varje halvtimma hela dagen.

Vill du vara alldeles säker på om din resa påverkas av den nya tidtabellen kan du söka din resa här på hemsidan eller i vår app.