Ny tidtabell 13 augusti

Söndagen den 13 augusti byter vi tidtabell. Lov och semester byts mot skola, jobb och vardag. Du får fler turer att välja på. Några större nyheter väntar också dig som tar stadsbussen i Helsingborg, Ängelholm och Lund.

Människor på en buss.

I den nya tidtabellen kan några busslinjer ha fått justerade avgångstider. Sök den resa du brukar göra i Skånetrafikens app eller här på skanetrafiken.se så att du inte blir överraskad om bussen eller tåget går någon minut tidigare eller senare än i våras. Några linjer kan även ändras lite mer i samband med tidtabellsskiftet. De större nyheterna kan du läsa om nedan.

Helsingborg stadsbusstrafik:

Nya resvägar med linje 1 och 2 på Råå och Ättekulla. Detta till följd av att Rååvägen öppnas igen när gatan har byggts om för HelsingborgExpressen. Läs mer.

  • Linje 1 Dalhem–Knutpunkten–Högasten/Råå

Linjen kortas ned, sista/första hållplats blir Kattegattsgatan på Råå i söder. För resa mot Ättekulla hänvisar vi till linje 2.

  • Linje 2 Ödåkra/Berga Industriområde–Knutpunkten–Ättekulla/Råå

Linjen förlängs till Ättekulla. Linje 1 och 2 möts på Kattegattsgatan.

Karta över linjesträckning för linje 1 och 2 i Helsingborg. Gäller från 13 augusti 2017.

  • Linje 24 Humlegården–Gustavslund–Adolfsberg–Dalhem–Väla

Detta är en helt ny linje. Linje 24 är en direktlinje till Väla för dig som bor i de östra delarna av Helsingborg. Linjen stannar också vid det nya bostadsområdet vid Gustavslund/Mangårdsgatan. Bussen ska gå från morgon till kväll, varje halvtimme, till en början under vardagar.

 

Kristianstad stadsbusstrafik:

  • Linje 1 Gamlegården–Centralen–Csk–Skånes Viby

En nybyggd väg ger ändrad körväg. Hållplats Holjersvägen dras in och ersätts av Smiths väg.

 

Lund stadsbusstrafik:

  • Linje 2 Värpinge By–Botulfsplatsen–Annehem
  • Linje 4 Gunnesbo–Botulfsplatsen–Norra Fäladen

Linje 2 och 4 får ny körväg mellan Universitetssjukhuset och Botulfsplatsen på grund av ett långvarigt vägarbete på Bredgatan. Från Norra Fäladen kommer bussen att gå från Universitetssjukhuset via Lund C vidare till Botulfsplatsen. Hållplats Åke Hans stängs av i båda riktningarna. Hållplats Lundagård stängs i södergående trafik. För resa söderut hänvisar vi till Botulfsplatsen och Lund C. För resa norrut hänvisar vi till hållplats Lundagård, Botulfsplatsen och Lund C. Kartan nedan visar ny färdväg, mellan Universitetssjukhuset och Botulfsplatsen.

Karta över ny färdväg för stadsbuss linje 2 och 4 i Lund. Gäller från 13 augusti 2017.

  • Linje 20 Lund C–ESS

Linjen får en tätare tidtabell med en tur var tionde minut under morgonen (kl. 7:15– 8:45) och eftermiddagen (kl.15:15–17:15). Varannan tur vänder under dessa tidsperioder vid Ideon Gateway, varannan tur går hela vägen till/från ESS.

 

Ängelholm stadsbusstrafik:

  • Linje 3 Stationen–Villan–Ängavången–Stationen

Stadsbusslinje 3 kortas för att ge en snabbare resa till och från tågstationen och för att byte mellan linje 1 och 3 ska fungera bättre. För resa till/från hållplats Willans servicehus, Åsbogatan, Rosenholmsvägen och Sjukhuset hänvisar vi till linje 4 som kommer att stanna på dessa hållplatser. Se karta nedan.

  • Linje 4 Stationen–Havsbaden–Sjukhuset–Stationen

Stadsbusslinje 4, också kallad Havsbadslinjen, kommer med start den 13 augusti att köra året om. Längs linjen tillkommer två hållplatser: hållplats Banskolevägen och hållplats Parallelltrapetsen. Linjen förlängs också från hållplats Ängelholms station via Villan till hållplats Sjukhuset, för att sedan köra tillbaka till hållplats Ängelholms station. Se karta nedan.


Linje 3 - klicka på kartan för att se den i större format.

 Karta över ny sträckning på linje 3 i Ängelholms stadsbusstrafik. Gäller från 13 augusti 2017.

Linje 4 - klicka på kartan för att se den i större format.

Karta över ny sträckning på linje 4 i Ängelholms stadsbusstrafik. Gäller från 13 augusti 2017.