Nyheter på regionbusslinjerna

SkåneExpressen 1 Malmö Kristianstad
Nu kan du resa hela vägen Malmö Kristianstad på fler turer. Tre morgonturer och två kvällsturer som tidigare startat/slutat i Hörby förlängs. Detta blir möjligt genom att två kvällsturer tas bort, en från Malmö och en från Kristianstad, vilket innebär att kvällens timmestrafik, en buss i timmen, börjar lite tidigare.

Linje 126 Lund – Löddeköpinge
Några färre turer på linje 126 går inom Hofterup. Vi hänvisar dig till linje 138 som får fler turer.  Detta innebär att vi varvar linjerna istället för att låta linjerna gå nästan samtidigt.

Linje 138 Landskrona  Löddeköpinge  Malmö
Det blir fler turer på linjen från Landskrona och från Löddeköpinge. Detta blir möjligt när vi varvar linje 138 med linje 126, istället för att låta linjerna gå nästan samtidigt.

Linje 141 Malmö Svedala
Det blir något färre turer på lördagar mellan klockan 09 och 18. En buss i timmen jämfört med tidigare två bussar i timmen. Bussen går redan en gång i timmen under resten av helgen. Möjligheten att resa med tåg på sträckan finns också.

Linje 160 Lund – Sjöbo
Du som reser mellan Lund och Sjöbo på lördagar kommer fortsatt kunna resa en gång i timmen. På vardagskvällar blir det lite färre turer eftersom det är väldigt få resande då. Kolla vilka tider som gäller för din resa på skanetrafiken.se eller i Skånetrafikens app.

Linje 166 S Sandby  Lund  Staffanstorp
Du som reser med linje 166 får fler turer att välja mellan.

Linje 167 Staffanstorp – Lund 
Linjen läggs ned på grund av för få resande. Vi hänvisar dig till linje 166 samt till anslutande linjer i Lund. Linje 166 får fler turer för att möta ett ökat resande.

Linje 210 Teckomatorp Kävlinge
Vi lägger ner linje 210 för här har det varit allt för få resande under lång tid. Vi hänvisar dig att ta tåg till Lund och sen byta till tåg mot Kävlinge. I december 2020 när Söderåsbanan öppnar, kommer det gå tåg mellan Teckomatorp och Kävlinge igen.

Linje 230 Billesholm  Svalöv  Teckomatorp
Nu blir det lättare att komma till och från skolan för dig som går på Jens Billeskolan i Billesholm. Bussen som går klockan 07.35 från Teckomatorp kommer att stanna vid hållplatsen Snödroppsgatan i Billesholm för att eleverna på Jens Billeskolan ska kunna åka med till skolan. Klockan 14.02 går bussen tillbaka mot Teckomatorp från samma hållplats. Däremot kommer bussen inte längre gå från Billesholm klockan 18.30.

Linje 250 Helsingborg – Bjuv – Billesholm – Ekeby
Det blir färre turer mellan Bjuv och Ekeby, särskilt kväll och natt. Orsaken är att det är för få som reser på sträckan.

Linje 300 Malmö Hyllie – Falsterbo
Vi ändrar tidtabellen så att det blir enklare för dig att ta bussen till shopping eller jobb på Emporia. Bussens tider anpassas efter öppettiderna på kvällar och helger.

Linje 440 Ringbuss Höör  Snogeröd  Rolsberga
Efter önskemål från resenärer på Ringbuss 440 har vi lagt till två hållplatser på linjen. Nu stannar bussen också på Klinta gård och Mejerigatan.

Linje 505 Torekov  Förslöv
Några turer tas bort på helgen, på grund av för få resande. Detta gäller: turen från Torekov klockan 05.35 på lördagar och 06.35 på söndagar, samt turerna från Förslöv klockan 00.00 på lördagar och söndagar.

Linje 518 Klippan – Ljungbyhed – Röstånga  Stehag
Du som reser med linje 518 får en kortare resa. Bussen stannar inte längre vid hållplats Åbyplan. Detta gör vi för att din resa ska gå snabbare och för att det ska fungera bättre att byta mellan buss och tåg i Stehag.

Linje 520 (Klippan) Åstorp Helsingborg
Du som reser med linje 520 mellan Åstorp och Klippan kan välja mellan sex turer om dagen i varje riktning. Linjen förlängs från hållplats Åstorp Vattenverksvägen till hållplats Klippans station. Det är Klippans och Åstorps kommun som står för turerna.

Linje 532 Markaryd – Emmaljunga – Hässleholm
Du som reser med linje 532 får många fler resmöjligheter eftersom linjen får helgtrafik. Du kan välja mellan 12 turer under lördagar och 10 turer under söndagar. Vill du resa från Hässleholm sent på fredagskvällen kan du ta bussen klockan 23.25.

Linje 556 Kristianstad – Tollarp – Huaröd
Du som brukar resa med linje 556 kommer att uppleva att linjen får en kortare körväg och tre nya turer i båda riktningarna. Sök gärna din resa i förväg i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se för att slippa överraskningar på vägen.

Linjen kommer inte att gå hela vägen till Kristianstad utan kör Huaröd – Tollarp. Du som reser från Huaröd eller Östra Sönnarslöv till Kristianstad kan byta i Tollarp, på hållplats Tollarp E22, från linje 556 till SkåneExpressen 1, för att fortsätta mot Kristianstad.

Linjen får tre nya turer i båda riktningarna och totalt fem turer till och från Huaröd Östra Sönnarslöv.

En ny körväg inne i Tollarp innebär att hållplats Tollarp Ålderdomshemmet dras in. Vi hänvisar dig till hållplats Tollarp Önosgatan, cirka 300 meter bort. Detta blir den sista hållplatsen i Tollarp. Detta innebär att linjen inte trafikerar Östra Vram. Vi hänvisar dig som reser från hållplats Ö Vram Kyrkan, Ö Vram Skolan, Ö Vram Sandsjödal samt Ö Vram kvarteret Näktergalen till hållplats Önosgatan. Dessa fyra hållplatser har i nuläget ett mycket lågt resande. Förändringen är därför nödvändig för att vi ska kunna matcha vår trafik med så många resenärers behov som möjligt.

Elever som reser från Huaröd eller Östra Sönnarslöv till Wendesgymnasiet i Norra Åsum kommer att behöva byta från linje 556 till SkåneExpressen 1 i Tollarp och sedan till stadsbusslinje 4 på Kristianstad C.

Du som reser med anropsstyrd tur från Huaröd klockan 07.54 kommer inte längre att behöva boka denna tur utan kan resa med den ordinarie bussen. 

Alla anropsstyrda turer ersätts med buss, förutom turen som avgår från Tollarp klockan 17.49.