Nyheter i tågtrafiken

 

  • Du som reser över Öresundsbron får fler avgångar i rusningstid. Tågen återgår till att gå var tionde minut. Så som det var innan id- och gränskontrollerna infördes. I september sattes sju extra avgångar in i rusningstid och restiden Köpenhamn H-Malmö C och vidare norrut blev kortare. Nu blir det även 10-minuterstrafik i rusningstid.

  • Reser du på sträckan Helsingborg–Lund? Det blir en extra avgång från Helsingborg till Lund tidig morgon lördag och söndag klockan 06.32. Det innebär att du som ska vidare till Lunds Universitetssjukhus kan vara på plats på Lund C klockan 07.20.

  • Avgång från Trelleborg till Helsingborg mån-fre klockan 19.11 står kvar i Malmö i 5 min. Resan blir därför fem minuter längre på grund av ett myndighetsbeslut från Trafikverket för att släppa fram ett prioriterat godståg.

 

Nyheter i busstrafiken

 

Genom länkarna nedan berättar vi här om de större bussnyheterna. Städer med busstrafik som inte finns med i listan nedan har inga större förändringar. Vill du veta hur just din resa påverkas, sök din resa med vår app eller på skanetrafiken.se.

 

Eslöv stadsbusstrafik

Helsingborg stadsbusstrafik

Hässleholm stadsbusstrafik

Kristianstad stadsbusstrafik

Landskrona stadsbusstrafik

Lund stadsbusstrafik

Malmö stadsbusstrafik

 

Regionbusstrafik (linje för linje)