I samband med viruset covid-19 följer vi rekommendationerna från svenska Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Skåne. Det är viktigt att även du som reser med oss följer råden.

Om det kommer nya rekommendationer för kollektivtrafiken kommer vi att följa dessa och så snabbt vi kan informera dig här.

Till dig som reser med med 30-dagarsbiljett, 7-dagarsbiljett, sommarbiljetten, seniorkort eller serviceresekort delar vi ut 50 000 munskydd. Munskydden kan hämtas på våra kundcenter från och med tisdag den 14 juli. Max 2 stycken per person. Engångsmunskydden är inköpta av Region Skåne och är av samma typ som används inom vården.

Du måste inte ha munskydd för att resa med oss. Men det är ett sätt att visa dina medpassagerare hänsyn och omtanke.

För att undvika trängsel ombord räknar vi dagligen hur många som reser med många av våra bussar och tåg. På så sätt kan vi förstärka där det behövs. I arbetet med att undvika trängsel behöver vi även hjälp av er som reser med oss. 

Tänk på det här när du ska resa

  • Vänta på nästa buss eller tåg om det är fullt.
  • Undvik att resa i rusningstid. 
  • Sprid ut er och håll avstånd när ni reser med bussar och tåg. Framförallt vid på-och avstigning.

Allmänna råd

Folkhälsomyndighetens råd till svenska folket bygger på personligt ansvar. Det gäller alla oss som reser med buss och tåg.

  • Res inte om du är sjuk.
  • Var noga med att tvätta händerna med tvål och vatten.
  • Nys eller hosta i armvecket.
  • Visa hänsyn till dina medresenärer.

Tack för att du är med och bidrar till en trygg kollektivtrafik. 

Vill du veta mer covid-19 läs på Region Skånes hemsida.

Håll koll på vår trafik

De flesta av våra tåg och bussar går som vanligt. En del saker har dock förändrats, bland annat trafiken över till Danmark, trafiken med Pågatågen sena kvällar och busstrafiken i några av våra städer. Du hittar alltid våra senaste åtgärder när du söker din resa. 

Just nu kan du inte heller på gå våra bussar i de främre dörrarna. Här kan du läsa mer om det.

Tjänst för att undvika trängsel

Vi har lanserat en tjänst där du kan se hur många platser som finns lediga ombord. Den nya tjänsten fungerar på de bussar och de pågatåg där vi har automatisk passagerarräkning.

Här hittar du tjänsten